Als verkeersregelaar in een andere gemeente. Mag dat?

Mag ik ook als verkeersregelaar werken bij een evenement in een andere gemeente?
In principe mag u als verkeersregelaar werken in de gemeente waarvan u een Aanstellingsbesluit heeft ontvangen. Dat kan in de gemeente zijn waarin u woont, maar dat kan ook een andere gemeente zijn.

U mag zich ook aanmelden bij een evenement in een andere gemeente. U ontvangt dan van de organisatie een code die u op dezelfde manier gebruikt zoals u heeft gedaan voor het maken van de toets. Indien uw certificaat nog geldig is dan hoeft u de toets niet opnieuw te doen maar bent u binnen het digitale systeem wel aangemeld voor het betreffende evenement. U ontvangt dan meestal geen apart aanstellingsbesluit meer van die gemeente maar staat wel opeen zgn. groslijst die de organisatie indient bij de betreffende gemeente. Op deze manier kunt u dus meewerken aan evenementen buiten de gemeente waar u woont.

Ik ben ingezet als verkeersregelaar voor een Venrays evenement, maar op een plek op de route in een andere gemeente. Mag dat?
Ja, dat mag. In feite is dat de verantwoording van de organisatie van dat evenement. De organisatie heeft namelijk een evenementenvergunning, afgegeven door de gemeente waar het evenement plaats vindt, en moet dezeĀ  vergunning tevens laten goedkeuren door de gemeente waar de route ook doorheen voert. In die vergunning is opgenomen dat men gebruik maakt van (eigen) verkeersregelaars, veelal aangevuld met een zgn. groslijst. Daarmee is het niet nodig om nog eens een aparte aanstelling van de doorkomstgemeente aan te vragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *